Antal dage mellem datoer


Skriv første dato: kal.
Skriv anden dato: kal.  
Klik UDREGN  
Vælg dato format:
mm/dd/åååå
dd/mm/åååå
Engelsk Dansk Java Java

Noter:

  1. Måned og dato indtastes men ét eller to tegn. Årstal kan være ét til fire tegn. Årstal indtastet med ét eller to tegn beregnes som det 20ende århundrede Efter Kristi Fødsel. Så hvis datoen er i det første århundrede, brug da indledende 0'er, såsom "0064" for året hvor Rom brændte i Nero's regeringstid.
  2. Scriptet vil poppe op med en advarsels-boks og markere dagene mellem som tvivlsom hvis en dato er ugyldig. Tjek for skudår er korrekt for både Gregoriansk (efter 15 okt 1582) og Juliansk (før) datoer, med undtagelse af datoer før år 8 Efter Kristi Fødsel. Fra år 45 Før Kristi Fødsel til år 8 Efter Kristi Fødsel gjaldt andre regler for skudår og den aktuelle version af dette script har ikke dette med i udregningen.
  3. I skiftet fra Juliansk-til-Gregoriansk, 15 okt fulgte umiddelbart 4 okt 1582. Scriptet tillader ikke udregninger med datoer brugt i denne tids-periode, da de ikke eksisterer i lande som implementerede den Gregorianske kalendar på den foreskrevne dato. For alle andre lande er der ingen hjælp at hente her.
  4. Hvis du retter en allerede indtastet dato skal du huske at genudregne dagene mellem datoerne for korrekt udregning.
  5. Udregnings-scriptet bruger Javascript 1.2. Hvis du er interesseret, så brug "Vis kilde" i din browser for at se Javascript kildekoden.
  6. Scriptet udregner forskellen mellem Julianske dage, så det skulle være korrekt fra 1 jan 4713 Før Kristi Fødsel (Juliansk dag nul) til 1 jan 3268. Dette er fra før Abraham forlod Ur til efter Kristis's Tusindårsrige, så det skulle være tilstrækkeligt. Datoer på eller efter 15 okt 1582 antages at være i den Gregorianske kalendar og datoer før denne dato i den Julianske kalendar.
  7. Tak til Claus Tøndering (http://www.tondering.dk/claus/calendar.html) for detaljeret information om den Kristne kalender og Juliansk dagsalgoritmer.
  8. Denne side brugte tidligere Javascript dato objektet. Til min overraskelse fandt jeg ud af, at dette samt Java Dato'en og kalender class'er alle er fulde af fejl--de tror, at april har 29 dage. Klik her for at se Java kilde-koden, som demonstrerer fejlen.
  9. Tak til Jørgen Staal for den danske oversættelse.
  10. Hvis du finder fejl, venligst undskyld mig og send mig en besked.


Senest revideret 3/21/2008 (mm/dd/åååå)
M. Steven Evans [ e-mail | hjemmeside ]